Vi bruger cookies!

dagbladetringskjern.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladetringskjern.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Vilde planer på vej: Innovest for fødevarer


Vilde planer på vej: Innovest for fødevarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre lokale virksomheder er gået sammen om at lave et center for lokale fødevarer.

Lokale fødevarer er de bedste.

Det mener mange, og det gør de også ved Økogårdene Skjern Enge, Funkisfood i Tarm og Westergaards Hotel i Videbæk. De er gået sammen og har ansøgt om at overtage Velux-bygningerne i Borris for lave - hvad de kalder - en fødevarepark.

Det er håbet for de tre virksomheder, at stedet udvikler sig til at være en samarbejdsplatform og omdrejningspunktet for aktiviteter på fødevareområdet.

Planen er, at virksomheder, som arbejder med fødevarer, skal have lokaler i bygninger og på den måde kan de skabe stærke relationer og samarbejdsmuligheder med hinanden. Men det handler også om at samle så meget som muligt af den lokale fødevarebranche under samme tag.

Indtil videre er idéen kun på tegnebrættet, og derfor er de ikke helt klar endnu til at fortælle om de store planer.

»De mange virksomheder kan hjælpe hinanden og har også en god synergi med hinanden. Men når vi har noget mere konkret at melde ud, vil vi gøre det,« siger Vagn Aage Jensen, direktør i Funkisfood.

Målet er at løfte områdets producenter af lokale fødevarer og skabe samarbejde mellem videns- og uddannelsesinstitutioner. Der vil også blive bygget kursus- og uddannelsesfaciliteter, så stedet også kan blive brugt som en socialøkonomisk virksomhed.

Ligeledes håber initiativtagerne, at Ringkøbing-Skjern Kommune vil deltage i projektet og være med til at videreudvikle det. Virksomhederne mener, at det er en unik mulighed for at tiltrække iværksættervirksomheder og innovative virksomheder på fødevareområdet til kommunen.

Indtil videre er 16 virksomheder knyttet til projekt. De fleste af dem er fra Ringkøbing-Skjern Kommune, men Ausumggard i Holstebro og Food Innovation House i Vejle er også tilknyttet projektet.

I første omgang skal kommunens Økonomi- og Erhvervsudvalg tage stilling til, om de tre virksomheder må rykke ind i Velux-bygninger i Borris. Det gør de i dag, tirsdag.