Ringkøbing-Skjern

Da borgmester Iver Enevoldsen (V) i går havde første arbejdsdag efter nytår skete det iført de positive briller.

Han lagde nemlig ud med at holde en optimistisk nytårstale for Dagbladets læsere, som kan ses på avisens hjemmeside (se ovenfor).

Bagefter tog han turen til Skjern for blandt andet at hilse på folkene fra den nye virksomhed Boumatic A/S, der nu samler sine europæiske aktiviteter og 80 job i Skjern.

Og selv om året kun er få dage gammelt, så er der allerede nu god grund til at have positive forventninger til 2015, mener borgmesteren.
»Vi har haft nogle store udfordringer og en stram økonomi. Men når jeg snakker med virksomhederne, så er der nogle positive tendenser, som vi kan glæde os over. Her i kommunen er ledigheden lav og vi har nogle store virksomheder, der investerer i fremtiden. Samtidig er der sket en opbremsning i befolkningstilbagegangen,« fremhæver han.

I sin nytårstale glæder han sig blandt andet over et velfungerende byråd, som stod sammen i budgetlægningen og han ser frem til at få realiseret nogle af de satsninger, der blev plads til i 2014. En af dem er byrådets vision om »Naturens Rige«, der går ud på både at skabe det gode liv og vækst i Ringkøbing-Skjern.

Vækst skulle det også gerne give, når byrådet først i det nye år skal lægge sig fast på, hvad 40 øremærkede vækstmillioner skal bruges til i 2015.

Endnu er det ikke endeligt besluttet, hvordan pengene skal bruges. Nogle penge går til udbredelsen af fiberbredbånd, det er der allerede nu politisk enighed om. Nogle af pengene kommer formentlig til at gå til turistprojekter.

»Jeg mener personligt, at vi skal turde tage nogle chancer - og så håber jeg meget, at vi kan få virksomheder til også at skyde penge ind i nogle af de projekter, der kan være med til at give dem vækst. Vækstpengene skal gå til noget ekstra,« siger Iver Enevoldsen.